2013. június 13., csütörtök

Good job *telivigyor* Good job !

Az a jó itt, hogy ha még rosszul is csinálsz valamit, akkor is rád mosolyognak, felemelik a hüvelykujjukat és annyit mondanak: "Nice, good job!"


Most töltjük a harmadik napunkat a táborban és ma végre kisütött a nap, felmelegedett az idő és mindenkinek sokkal jobb a kedve. A munkánk nem túl megerőltető (még! - a gyerekek csak jövő hét végén érkeznek), úgyhogy rengeteg szabadidőnk van. Reggelihez 6.30-kor kelünk, 7-től előkészülünk, kivisszük a kajákat, vizeskancsókat, kávét főzünk és többnyire állunk és nézünk, mert elég sokan vagyunk a munkára :) Reggeli után összepakolunk, letakarítjuk az asztalokat, felmosunk, és fél óra alatt végzünk is - ma például 9-kor végeztünk és így fél 12-ig semmi dolgunk sincsen. Ebédnél meg vacsinál kb ugyanez a helyzet.


Tegnap odajött hozzánk egy amerikai srác vigyorogva, hogy "Oh, where are you guys coming from?" mire nagy lelkesen válaszoltunk: "Hungary." Már arra számítottam megint elsütik az "Are you hungry?" viccet, de helyette csak azt mondta: "South America right?" 
... 
Azt hiszem, látni kellett volna az arcunkat abban a pillanatban, de végül is jót nevettünk rajta :)

A szabadidőnk nagy részét a Farmhouse-ban töltjük, itt van free wifi, zene, tv, kényelmes fotelek. A CCUSA főnökünk, pont most írta, hogy akkor ha megérkeztünk, mostantól egy szót se beszéljünk magyarul... hát igen, a konyhán 8-an vagyunk magyarok, a Farmhouse-ban pedig általában együtt ülünk laptoppal az ölünkben, írogatunk az otthoniaknak, közben beszélgetünk (magyarul! :D) és röhögünk valamin. Sőt, inkább mi tanítjuk magyarul a konyhán a 2 cseh és az ukrán lányt. Mondtam is nekik, hogy minden nap megtanítunk nekik 5 szót, aztán profik lesznek a nyár végére.

Tegnap elvittek minket a Walmartba vásárolni egy sárga iskolabusszal. A sofőrünk egy nagydarab, ősz hajú, vigyorgó nagymama volt :) Nagyon lepukkant helynek gondolhatják ezt a Magyarországot, mert Filippo, a konyhai főnökünk, azt mondta, hogy akkora huge lesz ez a Walmart, mintha az összes otthoni boltot egy helyre pakolnák... hát igen, olyan volt mint egy nagyobb Tesco otthon. De jól elszórakoztunk a többiekkel a hülyébbnél hülyébb és haszontalanabbnál haszontalanabb cuccokkal :) Le is fényképeztem párat, majd hamarosan töltöm fel őket facebookra, pár embernek meg is találtam a személyes kedvencemet :)
És hihetetlen, hogy mindent ilyen műanyag kanna szerű kiszerelésben árulnak. Nemcsak a bort, mint otthon, de még az Ice Teát és a vizet is, komolyan úgy nézett ki, mint valami benzines kanna... nem volt túl bizalomgerjesztő :)

Szabadnapunk az még nem lesz egy darabig, de eléggé ráérünk napközben, úgyhogy nem is bánjuk annyira. Azt hiszem, mi kaptunk a legjobb munkát a táborban, főzni se kell, mosogatni se, csak feltölteni a kiürült ételeket, kivinni és leszedni, pakolni, felsöpörni és felmosni.

A kezdeti nehézségek pedig kezdenek eltűnni, és azt hiszem, végre sikerült felfognom, hogy itt vagyok a nagy Amerikában.

Sok puszi otthonra!

Szabcsi


Ui.: Andi, remélem, Brokkoli jól van, nagyon vigyázz rá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése